Joost ving een snoek op een shadje.

Snoek op een shadje – YouTube

 

Karpervissen Ilperveld.

 

Door de wedstrijdcontroleur Martin  is (natuurlijk met in acht neming van de geldende regels) in het Ilperveld een mooie karper gevangen. Na een “gevecht” van enkele minuten wist hij dit exemplaar binnen te vissen. Gevangen met twee korrels maïs.

 

 

Dagje vissen in Het Twiske.

Om een uur of 8 zat ik lekker te vissen in het Twiske. De vangsten waren goed. Ik zat met een vaste hengel en een feederhengel. Met de feeder had ik ongeveer 12 brasems tussen de 55 en 60 cm gevangen. Wat mij op viel was, dat ik veel baars rond de 10 á 15 cm ving. Met de vaste hengel ving ik ook wat, maar met de feeder ging het beter. Weer beet met de feeder. Ik sloeg aan. Dat voelde goed. Plots sprong de vis uit het water. Wel zo’n 2 maal. Of het een snoek of een snoekbaars was weet ik niet. De vis schatte ik op ongeveer 1 meter. Onder de kant kreeg ik hem niet van de grond. Ik bleef trekken, wat ik dus niet had moeten doen. Het gevolg was dan ook dat de haak verboog en de vis losschoot. Haak weer in vorm gebogen en weer in geworpen. Weer beet. Sloeg aan, maar mis en in mijn ooghoek zag ik dat mijn vaste hengel in het water dreef. Ik kon hem niet meer pakken. Dus dan maar het water in. Hengel gepakt en op de kant gelegd. Toen kwam het probleem om uit het water te komen. Dat ging dus niet. Aan de kant voelde ik geen bodem en de walkant was te hoog. Dus hard om HULP geroepen. Toevallig liep aan de overkant een vrouw, die aan het hardlopen was. Ze zag mij en riep: “Ik kom!” Er waren ook mensen aan het werk. Die had ik niet gezien. Duurde lang voordat ik geholpen werd vond ik. Hing al die tijd aan de schoeiing. De mensen van het Werkkom hebben mij op de kant geholpen. Ik bedankte ze hartelijk en heb ze de andere dag op gebak getrakteerd. Alles in de auto geladen om thuis droge kleren te halen. Of dan nog niet genoeg was wilde de auto ook niet aanslaan. 2x sloeg hij af. Wat nu? De zorgboerderij daar maar vragen of zij mij helpen wilden. Met hun hulp naar mijn auto gereden. Voor alle zekerheid toch nog maar even geprobeerd te starten. Tot mijn stomme verbazing sloeg de motor aan en bleef lopen. Lekker zo’n dagje vissen in het Twiske.

Jan Hoeve.

Hoe overleeft de prooivis?

Een filmpje gemaakt door Joost v/d Wal.

YouTube player

 

Een zeer bijzondere vangst.

Door Henk van Slochteren werd op 14 oktober iets gevangen waarvan hij dacht een gigantische vis aan de haak te hebben geslagen. Na deze vangst schoon te hebben gemaakt kwam daar een mooi borrelglaasje te voorschijn .

De vangst

Na de schoonmaak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henk gaat nu nog voor de fles die daarbij hoort.

Veel gevangen!

Door Rinus Weisz en zijn vismaat werden er op die dag maar liefst 16 roofvissen gevangen. Door Rinus werd een filmpje gemaakt.

YouTube player

 

Bijzondere vangst:

Geregeld horen wij verhalen dat er een bijzondere vangst is gedaan in ons verenigingswater. Helaas ontbreekt ons vaak het bewijs…. tot gisteren! Wolter Bakker wist deze Russische Steur te vangen van 95 cm! Wolter is nog niet bepaald een held in dit soort vissen vast houden en heeft zijn vismaat voor de foto geregeld voor deze eer.

 

M’n eerste snoek.

Willem, de winnaar van de Jeugdwedstrijd 2018, vangt zijn eerste snoek. Hij gebruikte daarbij de hengel die hij gewonnen had.

YouTube player

 

 

 

 

 Web Analytics