Uitslagen

Snertwedstrijd 2019

Sinds jaren is dit de laatste roofviswedstrijd van het jaar. De naam heeft niet zo zeer met de wat mindere vangsten te maken maar meer met het koppie soep (inderdaad, snert) te maken die we tijdens de wedstrijd krijgen. Deze wedstrijd vissen we zolang ik weet op de Westplas. Dit keer waren er slechts 11 deelnemers. Ziekte, vakantie en blessures waren een aantal redenen die de afwezigen hadden, maar goed dat mocht onze pret niet drukken. De vangsten waren niet denderend, 2 snoekbaarsen door de deelnemers (onze controleur die niet meedoet met de wedstrijd had er 3!). De grootste snoekbaars werd gevangen door Ronald Landzaat en die bedroeg 67,5cm. Er waren zo’n 7 snoeken gevangen, de grootste was meteen een klapper van maar liefst 105 cm! Gevangen door (het kan bijna dit jaar niet anders) Ben Vet.
Dan rest mij eigenlijk alleen te vermelden, dat we volgend jaar weer beginnen met de zogeheten Lammetjeswedstrijd Die wordt in het laatste weekend van maart gevist, volgens mijn agenda is dat 29 maart. De begintijd zal 8:00 uur zijn, inschrijven vanaf 7:30 uur bij de zeilvereniging. Ik raad wel aan om de website en/of Facebook in de gaten te houden. Het weer is namelijk vaak grillig rond die tijd en bij erg slecht weer gaat het niet door.
Tot slot wil ik u alvast fijne feestdagen wensen en ik hoop u met de Lammetjeswedstrijd of anders met de start van de nieuwe competitie te zien!

Met vriendelijke groet,

Jacob Arends

De door Ben Vet gevangen snoek

Seizoen 2019-2020.

Hier is hij dan, de eindstand van de Snoekbaars- & Snoek competitie!
Maar eerst de dagresultaten…
We visten dit keer op de Breek en een ‘wonder’ is gebeurd… er is meer snoekbaars gevangen dan snoek! Namelijk 3 snoekbaarzen en maar 2 snoeken… dat is natuurlijk ook niet best. Maar goed, de grootste baars is gevangen door Rinus Weisz en was een evenaring van de grootste baars van de competitie, namelijk 34,5cm. De grootste snoek was gevangen door Dick Booijen en was 98cm. De grootste snoekbaars is gevangen door Ronald Landzaat en die bedroeg 69cm. Er was ook een bijzondere vangst gedaan door Richard Schaap. Hij ving een schubkarper van 85cm, het leverde hem een troostprijs op in de vorm van een stuk kunstaas.
En dan nu de eindstand…. nu kan ik alles opnoemen, maar u zult het moeten doen met de bijgevoegde foto. Het werd nog wel spannend voor de winnaar van de snoekbaars competitie, Rinus Weisz, want de nummer 2, Henk van Zanen, maakte zijn achterstand bijna helemaal goed. Op het eind kwam Henk 7cm tekort voor de beker. Ronald Landzaat wist met zijn enige snoekbaars nog net de top 5 binnen te komen. Bij de snoek competitie konden er nog een hoop vissers in de top 5 komen, maar dat lukte niemand. De top 5 bleef hetzelfde en dat maakt Ben Vet als ‘nieuweling ‘ meteen de kampioen. Er is totaal dit jaar iets meer gevangen dan vorig jaar en dat met iets minder deelnemers. Dat is voornamelijk te danken aan de vangsten op de Westplas en het aantal snoeken tijdens de 1e wedstrijd op de Breek. Dan rest ons alleen nog een “losse” wedstrijd op de Westplas, de Snertwedstrijd, genaamd. Die wordt gevist op 24 november en start rond 8 uur, inschrijven vanaf 7.30uur bij de zeilvereniging. Hopelijk zien we u dan of anders misschien volgend jaar weer!

Jacob Arends

De eindstand:

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

 

 Web Analytics