Kan ik te allen tijde mijn lidmaatschap opzeggen?

U kunt altijd het lidmaatschap schriftelijk opzeggen. U dient wel rekening te houden met het feit dat dit in ieder geval dient te gebeuren drie maanden voor het einde van het jaar. Doet u dat dan bent u in het jaar daarop volgend geen lid meer van onze vereniging. Zegt u binnen die drie maanden op dan gaat de beëindiging van het lidmaatschap het jaar daaropvolgend in. Een en ander is geregeld in de statuten van onze vereniging. Gebruik bij opzegging altijd even het opzegformulier. Dan weet u zeker dat alles goed wordt geregeld.

Mag ik met de vispas overal vissen? 

In de meeste wateren van Nederland mag u vissen met de vispas. U heeft daar geen afzonderlijke vergunning voor nodig. Met behulp van de viswijzer van Sportvisserij Nederland (gratis app) kunt u precies zien of u goed of fout zit. Geen smartphone? Geen nood! U kunt in de lijst van viswateren opzoeken of u op  uw stek wel of niet mag vissen.

Ik ben mijn vispas kwijt. Wat nu?

Als u uw vispas kwijt bent bestaat er de mogelijkheid om een kopie aan te vragen. Deze aanvraag dient te geschieden bij Sportvisserij Nederland. Dat is namelijk de instantie die namens de vereniging vispassen uitgeeft.

Hoe kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Dat kan op de site van Sportvisserij Nederland, Mijnsportvisserij.nl.  Als u daar een account (gratis) aanmaakt kunt u via internet makkelijk alles op het gebied van uw gegevens regelen. Het account wordt gekoppeld aan de vispas.  Op onze website is een formulier beschikbaar waarin u uw adreswijziging kunt regelen.

Kan ik een visboot bij u in de buurt huren?

Het is helaas niet mogelijk om bij ons in de buurt een visboot te huren.

Ik wil iemand meenemen met vissen. Deze heeft geen vispas. Is het toegestaan om hem of haar mee te laten vissen? 

Zonder geldige Meevistoestemming is dat niet toegestaan. U kunt gemakkelijk zo’n toestemming regelen op de website van Sportvisserij Nederland. De Meevistoestemming is alleen geldig als gevist wordt samen met de VISpashouder, onder dezelfde voorwaarden, behalve dat de door de introducé gevangen vis moet worden teruggezet. De Meevistoestemming is alleen overdag geldig (1 uur voor zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang) en voor maximaal 2 hengels. Zie voor verdere bijzonderheden deze pagina.

Ik wil mijn zoon of dochter laten vissen. Heeft hij of zij een vispas nodig?

Als uw zoon of dochter de leeftijd van 14 jaar nog niet heeft bereikt is het niet verplicht om een vispas bij zich te hebben. Zij mogen dan alleen vissen met een beperkt aantal aassoorten. Worm, made, brood, maïs. Ander aas mag niet. Wel is het mogelijk om jeugdvispas of een jeugdvisvergunning  aan te vragen. Met de jeugdvispas heb je dezelfde rechten en plichten als de gewone vispas. Met de gratis jeugdvisvergunning mag je met een beperkt aantal aassoorten vissen. Ga voor de overige visdocumenten naar deze website.

Wat kost een lidmaatschap?

De contributie van een hengelsportvereniging kan per vereniging verschillen. De contributie van onze vereniging kunt u vinden op deze website. Klik hier.

Ik wil lid worden van de hengelsportvereniging. Hoe regel ik dat?

Er zijn een aantal mogelijkheden. De makkelijkste en snelste wijze is dit on-line te doen. Klik hier. Je komt dan meteen in het bezit van een voorlopige vispas. Binnen twee weken heb je de originele vispas in huis.  Ook is het mogelijk om bij een tweetal dierenwinkels de vispas aan te vragen. Rentenaar in Landsmeer en Mast in Amsterdam-Noord.

Wanneer mag je met drie hengels vissen? Wanneer mag je in de nacht vissen?

Je mag pas met drie hengels vissen als je een derde hengel vergunning hebt. Deze kan worden aangevraagd bij SportvisserijNederland.

Je mag pas in de nacht vissen als je een nachtvisvergunning hebt . Deze kan ook worden aangevraagd bij SportvisserijNederland

Ook wordt er in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren met een symbool aangegeven of er met een derde hengel mag worden gevist. Zie je dit symbool  dan mag je – als je in het bezit bent van de VISpas en de Derde Hengeltoestemming – met een derde hengel vissen in het betreffende water.

Nachtvissen is toegestaan in alle wateren met het symbool  in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren en de VISplanner. Onder ‘nachtvissen’ wordt verstaan: het vissen van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst. In natuurgebieden kunnen afwijkende regels gelden!

Ik ben nog geen 14 jaar. Heb ik een vergunning nodig?

Als je nog geen 14 bent en je vist met een “gewone” hengel die geaasd is met brood, made, worm, deeg of mais en je vist met een volwassene die in het bezit is van een geldige vispas heb je niets nodig. Ga je alleen vissen met de “gewone” hengel of met vrienden dan heb je ten minste een gratis jeugdvergunning nodig. Je mag dan alleen vissen in het water van de hsv Landsmeer-Den Ilp of federatiewater. In alle andere gevallen (bijvoorbeeld met kunstaas) heb je tenminste de jeugdvispas nodig.Web Analytics


Geverifieerd door MonsterInsights