Jeugd

De jeugd wordt in Landsmeer niet vergeten. Jaarlijks is er de organisatie van een jeugdwedstrijd tijdens de Sport- en Feestweek Landsmeer. Voor de basisscholen van Landsmeer wordt een clubpromotiedag georganiseerd. Wij als hengelsportvereniging nemen daar deel aan. De kinderen kunnen dan kennismaken met onze sport.

De Jeugdwedstrijd wordt gevist  in een water binnen de bebouwde kom van Landsmeer.

Tijdens de Clubpromotiedag wordt er gevist in de Breek.

 

De hengels en aas worden door de hengelsportvereniging beschikbaar gesteld.

De online jeugdvergunning (gratis) is bedoeld voor kinderen jonger dan 14 jaar, die in de eigen woonomgeving beginnen met vissen. Deze kinderen blijven bij veel verenigingen ‘onzichtbaar’ omdat zij ofwel niet op de hoogte zijn dat zij in bezit dienen te zijn van een geldige schriftelijke toestemming, ofwel omdat de ouders ‘het eerst wel even willen aankijken of hij/zij het vissen ook echt leuk vindt’.

Het is nu mogelijk om een gratis jeugdvergunning aan te vragen. Het enige dat gedaan moet worden is een formulier invullen. Heb je dat formulier ingevuld dan kan een vergunning worden uitgeprint. Met deze vergunning mag je met 1 (één) hengel vissen. De aassoorten zijn beperkt. Je mag de volgende aassoorten gebruiken: brood en/of deeg, mais, maden of wormen.